Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer

In actie op Kuna

  1. donderdag 15:00–20:00 • Boswachterswereld
  2. vrijdag 12:00–20:00 • Boswachterswereld
  3. zaterdag 12:00–20:00 • Boswachterswereld
  4. zondag 12:00–19:30 • Boswachterswereld

Wat?

CreatiefNatuurActief

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Staatsbosbeheer pakt weer uit. Voor de 5e keer zijn ze te gast op het Taribush Kuna Festival. Een bezoek aan de boswachterswereld mag je zeker niet missen. Dit jaar onder andere: het blotevoetenpad, bijlsteelhangen, boswachtersspreekuur, de natuurquiz, boomstamzagen en nog veel meer.

Ook in 2019 is Staatsbosbeheer weer te gast op het Kuna Festival in Lheebroek. Voor de vijfde keer op rij bouwen wij de boswachterswereld op, op het grote festivalterrein nabij de Marke. Evenals voorgaande jaren bieden wij weer een afwisselend programma voor jong en oud. Het accent ligt op natuurbeleving en ontspanning. In de grote Staatsbosbeheer tent, kan je allerlei interessante natuurinformatie vinden en zijn er boswachters aanwezig om al je natuurvragen te beantwoorden.

Tijdens het spreekuur van de boswachter kan je eigen verzamelde natuurschatten laten determineren, of de schedelverzameling van de boswachter bekijken. De gebruikelijke natuurquiz ontbreekt natuurlijk ook niet dit jaar!

Het Grootste mobiele Blotevoetenpad hebben wij opgewaardeerd! Ken je het nog van voorgaande jaren? Wij hebben er weer een aantal nieuwe verrassingen ingebouwd, dus kom langs en beleef het! Een andere topper, het bijlsteelhangen, ontbreekt vanzelfsprekend niet. Hoe lang hou jij het vol aan zo’n gladde bijlsteel? Voorgaande jaren waren er heel wat deelnemertjes die het enkele minuten volhielden. Daag je broertje of zusje uit! Wie blijft het langst hangen? Het ziet er zo gemakkelijk uit! Als je zelf aan die bijlsteel hangt valt het niet mee!

Voor de stoere houthakkers hebben wij weer enkele bokken opgebouwd, waar je zelf een boomstam kan doorzagen. En als je een mooie niet te dikke berkenplak hebt gezaagd, mag je hem ook nog beschilderen. Zo heb je een leuke herinnering aan het Taribush Kuna Festival als je weer naar huis gaat. Een andere creatieve activiteit is het Kabouterkopjes schilderen. Ook dat was vorig jaar een groot succes. De Staatsbosbeheer vrijwilligers én de boswachters nodigen je van harte uit voor een bezoekje aan de boswachterswereld, want als je daar niet bent geweest, heb je écht wat gemist! Tot ziens op het Kuna Festival in Lheebroek.

 

Terug naar het overzicht