ScooterRoy and the Hitmachine

ScooterRoy and the Hitmachine

In actie op Kuna

  1. zondag 15:00–16:00 • Supernova

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

In 2016 is de band ScooterRoy and the Hitmachine begonnen als humoristische sideproject. In trainingspak en partypants bestormde de toen nog tweekoppige band het podium. Al snel bleken de ambities van de twee toch groter dan in eerste instantie gedacht en heeft de band bij beide mannen de focus.

De combinatie van beats, synthesizers, gitaar en zang neemt de luisteraar mee naar uithoeken van verschillende genres die samenkomen in een nieuw geheel. Zo kan je stampwerk verwachten om flink op los te gaan, maar ook sfeermuziek om bij weg te dromen. Waar gitarist en zanger Kenneth Roy van den Bos (25) is geïnspireerd door Hiphop en Blues, is DJ en toetsenist Giel Borsboom (27) geïnspireerd door Indie en House. Door het mengen van deze uiteenliggende genres is er een heel nieuw soort genre ontstaan waar sfeervolle muziek afgewisseld wordt met snoeiharde gitaren en flinke beukplaten. De vrijheid van beats wordt door de mannen gebruikt om elk eerder geschreven nummer te transformeren zodat elke show elke keer weer anders is. Daarbinnen is er ruimte voor eigenzinnig gitaarspel waarin blues-achtige solo’s aangepast worden aan nieuwe, moderne ritmes.


Na twee en een half jaar bestaan, tientallen optredens, twee singles en een EP is er besloten op zoek te gaan naar een zanger of zangeres, om de zangpartijen van Kenneth kracht bij te zetten. Deze zoektocht was van korte duur, want binnen een maand sloot Roza Scherer (22) zich bij ScooterRoy and Hitmachine aan. Roza neemt met haar jaren ervaring de leadvocalen op zich en geeft op die manier niet alleen extra power in de muziek, maar geeft ook de twee mannen de ruimte om instrumentaal extra uit te pakken. Het verse trio raakt langzamerhand op een bijzondere manier op elkaar ingespeeld waarbij de spanning van de verschillende genres intact blijft. Dankzij de kritische blikken van de drie is er een ietwat bevreemdend, maar harmonieus eindresultaat dat ongetwijfeld zal verrassen wanneer de luisteraar er zich aan over durft te geven. Al met al dus één grote dansbare mengelmoes die je beter mee kunt maken dan over kunt slaan. Zoals ze zelf zeggen: ‘bijzijn is meemaken!’

 

Terug naar het overzicht