Planet Air

Planet Air

In actie op Kuna

  1. zaterdag 17:00–17:45 • Supernova

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Planet Air is een zeskoppige band dat zich centreert om het muzikale duo Marius en Els, wie de grootse muziek vullen met sterke vocalen en intrigerende verhalen.

Al vanaf de ‘Podiumavonden’ op een middelbare school ergens in een hoekje van Overijssel, werken Marius en Els samen in verschillende muzikale projecten. Na een -ietwat mislukte- poging in zowel Politicologie als Filosofie, voegt Marius zich bij Els aan het conservatorium te Enschede en weten ze de kracht van hun muziek op te sporen en vast te pinnen.

Al bestaat Planet Air nauwelijks een jaar en heeft ze zich relatief in de luwte ontwikkeld, brengt de band het publiek nu al een natuurlijke high met dromerige pop en dansbare electronica. Ondersteund door de geweldig muzikale kwaliteiten van de backing band, staan Marius en Els voor het eerst sinds acht jaar zonder instrument als leadzangers/-performers op het podium met hun door het thema escapisme geïnspireerde nummers. Van Franz Ferdinand en Arcade Fire indiepop tot de bezwerende sferen van The National en Radiohead, neemt Planet Air je mee op een indringende trip naar een droomwereld waar je kunt zwerven, verdwalen en de realiteit een poosje achter je laten.

In full band heeft Planet Air haar muziek al ten gehore gebracht op het Introfeest Afterglow in Metropool Enschede, de Artez Showcase in Metropool Hengelo en een uitverkochte Concordia Enschede. Naar de mening van Full Spectrum/Bon Fox Artists boekingsagent Martijn Mannak, ‘staat de band als een huis’ en benoemt 3FM-dj Herman Hofman ze tot ‘Potentie met een grote P’.

Vanaf februari treedt Planet Air naar buiten met een reeks singels en haar eerste landelijke tour.

 

Terug naar het overzicht