Literair Cafe door Ria Westerhuis en vrienden

Literair Cafe door Ria Westerhuis en vrienden

In actie op Kuna

  1. zondag 15:00–16:30 • Café de Guanaco - Podium

Wat?

Poëzie & Proza

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Het literair cafe wordt dit jaar weer georganiseerd door Ria Westerhuis. Met vele artiesten maken ze er een prachtige literaire middag van. Prachtig gesproken woorden afgewisseld met muziek.

Ria Westerhuis, geen onbekende op Kuna.

Schrijft vanaf 2004 gedichten, korte verhalen en liedteksten zowel in het Nederlands als in de streektaal en in het eRWeens.Ze treedt door het hele land regelmatig op, en won diverse prijzen, bundels : Minnezinne: samen met Delia Bremer, erotische Drentse poëzie, waarmee ze o.a. bij de Zomer draait door op Tv waren.daarna volgden Zundags goed, Teugelloos en Nachtsleutel haar laatste bundel met zowel Drents als Nederlands werk. Ze werkt samen met diverse kunstenaars, o.a. het Meppeler Collectief Stuifmeel en met Els Mondt uit Zwolle. Samen met Delia Bremer stelde ze begin dit jaar de erotische bloemlezing Minnezinne in Moerstaal samen. Gedichten door diverse dichters uit het hele land geschreven in hun eigen streek-of stadstaal.

Rik van Boeckel

De Leidse dichter/muzikant Rik van Boeckel trad vorig jaar al op tijdens Taribush Kuna. Hij treedt al op sinds de jaren 80, door heel Nederland en België. Hij begeleidt zijn voordrachten altijd met live percussie. Zijn poëzie ligt vaak tegen rap en liedkunst aan. In 1999 bracht hij de poëziebundel De Witte Makedonika uit, in 2005 en 2007 de reisboeken ‘Het loslaten van Atlas’ en ‘De zingende palmen van Cuba’. In 2015 maakte hij deel uit van de Poëziebus. December 2018 verscheen bij Uitgeverij Bunker uit Rotterdam zijn nieuwste poëziebundel met cd ‘Beweeg als een strateeg" Tijdens Taribush Kuna zal hij de bundel presenteren.

Rob and the Lassogirls. Sing along!

Rob and the Lassogirls bestaat uit gitarist Rob Zandgrond, geen onbekende in de muziekwereld. Speelde in tal van bands, begeleidt op gitaar dichters en is studiomuzikant en muziekleraar.

The Lassogirls : Dorien Akkerman en Jesse de Klein beide uit Meppel. Deze middag spelen ze country nummers waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd om mee te doen.

Sacha Landkroon (1984) is dichter, spoken word artiest, lid van de redactie van het Drents letterkundig tijdschrift Roet en de Neie Drentse Schrieverskring . Stond in 2018 in de finale van het NK poetry slam, hij slaat met zijn rake teksten het publiek om de oren
<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->

 

Terug naar het overzicht