Kazara Kollektiv

Kazara Kollektiv

In actie op Kuna

  1. donderdag 16:00–17:00 • Buffel

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Met ruimte voor improvisatie mixt Kazara Kollektiv traditionele Azerbeidzjaanse folk met Westerse popmuziek en worden er bekende en onbekende Turkse nummers op eigen en verrassende manier vertaald. Met harmonieuze samenzang en oosterse invloeden worden nieuwe composities gemaakt in verschillende stijlen. Van zachte luisterliedjes met een stiekeme groove, tot energieke en dansbare balkan/gypsy muziek.

Kazara Kollektiv bestaat uit Nederlandse, Azerbeidzjaanse, Turkse en Syrische muzikanten. Vanuit de verschillende achtergronden is een hechte vriendschap ontstaan met muziek als verbindende factor. Er is zoveel te ontdekken! De culturele diversiteit is een rijke en onuitputtelijke bron van inspiratie.


De liedjes gaan over kwetsbaarheid, afscheid, vriendschap en vooral over liefde. De liefde voor een land, de liefde voor elkaar. Voor de liefde en vriendschap bestaan er geen grenzen, net als bij muziek. Melodieën reizen als een verhaal, waar ze maar willen gaan. Al versta je als publiek veelal niet wat er gezongen wordt, de muziek raakt je.


Kazara Kollektiv is: zanger Sadikh Agamaliyev (Azerbeidzjan), gitarist Enes Onuk (Turkije), gitariste Daniëlle de Vet (Kraggenburg), fluitist en percussionist Els van der Wal (Marknesse), klarinet speler Ciger Îbrahîm (Syrië) en bassist Kay Ramati (Amsterdam).

 

Terug naar het overzicht