Joint String Friends

Joint String Friends

In actie op Kuna

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Zin in een feestje? Nou, dat komt dan mooi uit, want Joint String Friends (JSF) weten van ieder optreden een feestje te maken. En …. dat zal op Taribus Kuna niet anders zijn! Deze ervaren multi-instrumentalisten uit Friesland brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met de nadruk op Keltische folk.

Gevoelige ballads, robuuste folksongs, swingende jigs en reels plus Oost-Europese (dans)muziek, het prijkt allemaal op het smakelijke muzikale menu van de ‘Friends’. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit.
De formatie Joint String Friends, die in 2008 werd opgericht, bestaat uit Menno Schilstra (zang, gitaar, basgitaar, cajon, mondharmonica, whistles), Sebastian Meijer (viool, altviool, zang, percussie) en Sicko Hoogterp (gitaar, DADGAD-gitaar, mandoline, basgitaar, spoons, zang). Live worden de heren vaak bijgestaan door een gast-percussionist.


In mei 2019 zag de eerste cd van Joint String Friends, getiteld Down by the Banks of the Ocean, het levenslicht. Het album werd lovend ontvangen door pers en publiek. De succesvolle release was dan ook een mijlpaal in het bestaan van de band. Temeer daar het JSF veel uitnodigingen opleverde om het nieuwe repertoire live op bühne te brengen. Zo stond de band pas nog in het voorprogramma van Ierse duo Liam Ó Maonlaí en Peter O’Toole (Hothouse Flowers) tijdens hun tournee in Nederland.
Joint String Friends heeft inmiddels een geduchte livereputatie opgebouwd. Enerzijds weten de mannen hun publiek te ontroeren met breekbare songs, maar aan de andere kant is het swingende feest nooit ver weg. Een goede interactie met hun toeschouwers is voor deze artiesten een must. Waar de band ook speelt, JSF bezorgt haar publiek steevast een fijne herinnering.


Inmiddels werkt de groep achter de schermen hard aan nieuwe - deels eigen - nummers, zowel songs als instrumentals. Dit met het oog op het tweede album, dat voor volgend jaar gepland staat. Pas maar op! De Joint String Friends komen eraan. Waar is dat feestje?

 

Terug naar het overzicht