Joint String Friends

Joint String Friends

In actie op Kuna

  1. zondag 14:15–15:00 • Aardmoeder
  2. zondag 17:00–18:00 • Supernova

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

De Joint String Friends (JSF) is in 2008 ontstaan uit een Iers muziekgezelschap van acht muzikanten.

Wat betreft de logistiek, was het lastig om dit grote gezelschap bij elkaar te houden, i.v.m verhuizingen van groepsleden en andere drukke bezigheden zoals studie en werk. Er was echter bij een aantal muzikanten wel de behoefte aan het spelen van muziek en al gauw vormde zich een ‘harde kern’. Wekelijks repeteren met veel lol, plus een aantal optredens in het verschiet, maakte dat er zowel vriendschap ontstond tussen de vier mannen als een divers muziek repertoire.


De naam is een knipoog naar de Joint Strike Fighter (JSF) die veelvuldig in het nieuws was. Krantenkoppen met ‘JSF maakt veel herrie’ zijn in dit kader erg grappig. Bovendien is de naam een verwijzing naar de bandleden zelf, omdat ze verenigd zijn door de meerdere snaarinstrumenten die ze spelen en de onderlinge vriendschap.

Dat de vriendschap zich niet alleen in de muziek beperkt, blijkt uit de diverse zeil- en vaartochten, festivalbezoeken en ook een veel besproken dagtripje naar Düsseldorf en Keulen. Het plan was om een basgitaar te gaan bekijken en misschien te kopen. Het hoogtepunt van dit reuze-gezellige tripje was een bezoek aan de kerstmarkt in Keulen (we waren er per slot van rekening toch…) met glühwein en een warme hap, voordat we weer huiswaarts konden keren.

 

Terug naar het overzicht