Jimmy Mills

Jimmy Mills

In actie op Kuna

  1. donderdag 18:00–19:00 • Buffel
  2. donderdag 22:15–23:00 • Supernova
  3. vrijdag 22:00–22:45 • Café de Guanaco - Podium

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Jim werd geboren in maart 1985 en groeide op in een gezin waar muziek een belangrijke plaats innam. Niet dat er iemand een instrument bespeelde maar geluisterd werd er veel. Toen Jim 4 jaar was kreeg hij van zijn ouders zijn eerste echte gitaar.

Daar gebeurde niet veel mee, maar bij het bereiken van de leeftijd van 13 jaar gaf zijn vader het een extra stimulans door samen met hem op gitaarles te gaan. Daar zaten ze zo’n 10 jaar op, bij 2 verschillende gitaarleraren en na die tijd was vader in staat enkele noten achter elkaar te spelen terwijl Jim al leuk kon spelen en mooi klinkende liedjes kon laten horen.
Toen vader het moe was om steeds maar in de auto op Jim te zitten wachten om naar gitaarles te kunnen vertrekken en ze daar steevast te laat aankwamen, is vader op een dag in zijn eentje weggereden om naar de les te gaan. Dit betekende het einde van de gitaarlessen.

Jim heeft toen een aantal jaren niet veel met de gitaar gedaan maar op een gegeven moment kreeg hij toch de geest en ging het snel met zijn ontwikkeling. Ondanks diverse aansporingen weigerde hij echter om er ook bij te zingen, tot op een dag ook de zang zijn intrede deed en hij in snel tempo de familie verbaasd deed staan van zijn talenten. Vooral zijn charmante vrouw Kelly en zijn 2 jonge zoons werden fan van hem, wanneer hij voor het slapen gaan wat voor Luuk en Bram speelde en zong.

Overdag zijn brood verdienend als bouwvakker en glasvezelmonteur was hij ’s avonds en in de weekenden veelvuldig met zijn gitaar in de weer en waren er al wat momenten waar hij voor publiek optrad. Zijn moeder, Mia, die kunstenares is, vroeg hem bij verschillende gelegenheden om bij bijvoorbeeld de opening van een expositie te spelen, waardoor hij ervaring opdeed om voor vreemd publiek te spelen.

Momenteel speelt Jim bij diverse gelegenheden, soms ook voor een kritisch publiek en oogst daarbij zeer goede kritieken. Zijn repertoire bestaat uit veel jaren 50,60 en 70 muziek, waaronder Bob Dylan, Neil Young, Johnnie Cash, Boudewijn de Groot, dit alles tot tevredenheid van vader die deze muziek met de paplepel heeft ingegoten, maar zoekt ook nummers uit die van recenter datum zijn.

Het is een plezier om hem te horen spelen en zingen en veel mensen beleven daar dan ook veel genoegen aan.

 

Terug naar het overzicht