Folkyah

Folkyah

In actie op Kuna

  1. vrijdag 20:00–21:00 • Buffel

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

FOLKYAH! is een eigentijdse folk-coverband met als thuisbasis Stadskanaal. De formatie is ontstaan in de zomer van 2016 op initiatief van Martin Hietkamp (gitaar, mandoline, nyckelharpa) en Albert Korte (banjo, accordeon, gitaar).

De rest van de leden traden al snel aan: Rutger Smallegange (zang), Joost Korte (mandoline, gitaar), Titus Rudolphy (bas). In februari 2017 sloot Tom Oosterhof (drums) de gelederen en ging het zeskoppige gezelschap pas echt van start. In betrekkelijk korte tijd groeide het repertoire en werd de band door haar eerste optredens al snel opgemerkt. Zo deed ze in het voorjaar en de zomer een aantal succesvolle straatoptredens in het kader van diverse activiteiten in Stadskanaal. Bijzonder was het optreden wat de band verzorgde tijdens een reis in een oude stoomtrein van Museumtrein S.T.A.R. van Stadskanaal naar Veendam. In het najaar trad FOLKYAH! o.a. aan tijdens de Knoalster muzieknacht en speelden de heren het publiek warm tijdens de traditionele winterse Moonlightshopping. In 2018 wil de band verder doorgroeien en haar optreed-grenzen verleggen. Zo staat o.a. voor de zomerperiode een kleine tour in Tsjechië op het programma.


FOLKYAH! staat garant voor een breed scala aan (bekende en feestelijke) pop-rock liedjes, van de jaren zestig tot heden. Maar ook Ierse traditionele muziek behoort tot het repertoire. De band brengt haar pop-rock covers en traditionals in een aanstekelijk folkjasje. Vaak zijn de liedjes door de band bewerkt of worden ze vertaald middels een andere muziekstijl. Soms met een knipoog naar het origineel. FOLKYAH! beschikt inmiddels over een avondvullend programma.

Instrumentarium: Banjo, accordeon, gitaar, mandoline, nyckelharpa, bas, drums, lead- en meerstemmige zang.

 

Terug naar het overzicht