Evelien Storm

Evelien Storm

In actie op Kuna

  1. zondag 14:00–15:00 • Buffel
  2. zondag 17:00–17:45 • Café de Guanaco - Podium

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

Evelien Storm maakt eigenzinnige liedjes. Op haar debuutalbum ‘Little Lights’, dat in september 2018 uit is gekomen, combineert ze verhalende teksten en lyrische melodieën met invloeden van jazz en pop. Beluister op haar website de nieuwste single ‘The Great Illusion’.

Bij het schrijven haalde Evelien inspiratie uit haar jeugd op het Friese platteland, een gevoel van heimwee en de reizen die ze maakt. Resultaat is elf liedjes waarin ze zowel in tekst als muziek kleine verhalen schetst, zoals het melancholische ‘October’ over een liefde die voorbij is en het speelse ‘Adventure Man’ over een overmoedig jongetje. In de muziek klinken invloeden door van Paul Simon, Mayra Andrade, Joni Mitchell en Maria Joao.

Voor dit album, dat tot stand kwam via een succesvolle crowdfundingscampagne op Voordekunst, bundelde Evelien haar krachten met gitarist en componist Joost van der Beek en toetsenist Vincent Grit. Samen met een voltallige band namen ze de elf nummers op in Studio Spitsbergen, een verstilde plek op het weidse platteland van Groningen. Voor het duet ‘Writings in the Sand’ werkte ze samen met Izaline Calister, één van haar inspiratiebronnen. Evelien produceerde het album zelf.

De afgelopen jaren is Evelien als (lead)zangeres betrokken geweest bij verschillende jazz- en popformaties. Ze stond daarmee in huiskamers, kleine theaters en op festivals als Noorderzon. Onder de naam VaiVaiVai speelde ze samba’s en bossa nova’s samen met gitarist Rob Elfrink. In 2014 brachten ze het album ‘Oceano’ uit. Tijdens hun optredens – vaak op intieme locaties, dicht op het publiek – ontwikkelde Evelien zich als een zangeres met een innemende presentatie en speelse timing.

Evelien is in 2012 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (jazz vocals) en in 2013 aan de Rijksuniversiteit Groningen richting Kunsten, Cultuur en Media (film en kunstbeleid). Momenteel woont ze in Den Haag.

 

Terug naar het overzicht