De Baron

De Baron

In actie op Kuna

  1. zondag 19:00–20:00 • Supernova

Wat?

Muziek

Voor wie?

Voor alle leeftijden

Informatie

De Baron is Nederlandstalige Wereldrock. Verhalen over reizen, heimwee en hartverscheurende liefde vertolkt door gierend koper, blaffende drums en vlijmscherpe taal. Met Arabische, Afrikaanse, Balkan en Fanfare invloeden neemt De Baron je mee op een muzikale en magische reis, op zoek naar drijfnatte liefde in gortdroge oorden.

In 2015 is De Baron ontstaan als initiatief van geestelijk vaders: Niek-Jan Lathouwers en Pascal van Hulst. Het doel is om band en publiek met elkaar te verenigen. Geen vierde wand, geen duidelijke scheiding tussen band en publiek. We zijn samen, met muzikanten en publiek, in deze ruimte met een reden en dat mag niet ontkend worden. Dus doe er wat mee. De Baron schept context en neemt de toeschouwer mee in het paleis van de baron. Samen zullen wij het leven vieren!


Dit is zijn woning. Zijn paleis. Zijn krieken. Zijn diner. Zijn uitzicht. Daar staan zijn muren omheen. Dit is zijn biotoop. En wij zijn verheugd daar deel van uit te maken. Wij en u. Wij eren onze held, de baron. We zingen hem de lof toe en buigen onze hoofden diep. We gaan zo diep dat de mieren onze neusgaten in kunnen wandelen. Wij groeten u en heten u welkom, omdat hij dat zo zou willen en wij willen dat met hem. Wandel rustig rond en neem een glaasje van ’t een en mocht u dat niet lusten neem het dan van ’t ander. Vergaap u aan de spiegelzaal en gluur binnen in de keuken waar een crème brûlée gebakken wordt. En mocht u vragen hebben, dan zijn wij ook uw hofhouding.


De Hofhouding:
Niek-Jan Lathouwers: Zang, gitaar en trompet
Pascal van Hulst: Zang en saxofoon
Anton Hoogvliet: Drums
Freek Hofste: Gitaar en backings
Joey Pechler: Bas en backings
Brend Kolfschoten: Trombone
Duco de Vries: Saxofoon

 

Terug naar het overzicht