Overnachten

Er zijn veel gasten die het Taribush Kuna Festival bezoeken die niet uit de omgeving van Drenthe komen. Voor die mensen is het leuk om het bezoek aan het Taribush Kuna Festival te koppelen aan een heel weekend Drenthe. Goedkoop en je hebt alle tijd om bezoekjes aan het Taribush Kuna Festival af te wisselen met andere leuke dingen.

Op deze pagina vind je een klein overzicht van de overnachtingsmogelijkheden.

RCN Vakantiepark de Noordster: Arrangement Taribush Kuna Festival

Tussen de romantische Drentse brinkdorpen, maar ver weg van de dagelijkse drukte ligt RCN de Noordster. Het vakantiepark bevindt zich middenin Nationaal Park Dwingelderveld en is onderdeel van dit beschermde natuurgebied. Bij het ontstaan van het park bleef het Drentse bosgebied waar mogelijk onaangeroerd. De kampeerplaatsen zijn aangepast aan de omgeving, waardoor je als kampeerder altijd een unieke, ruime plaats hebt aan één van de kronkelende bospaden. Bomen en struiken zorgen voor de nodige rust en privacy, maar met voldoende ruimte om van de zon te genieten. Verblijf je liever op een kampeerveld? Op open plekken in het bos liggen een aantal natuurlijk gevormde kampeervelden. Kom je met kinderen? Kies dan voor een kampeerplek met boomhut, dat biedt gegarandeerd veel speelplezier voor de kinderen! Ook campers zijn van harte welkom.

Arrangement Taribush Kuna Festival
Tijdens het Taribush Kuna Festival kampeer je éxtra voordelig bij RCN de Noordster. Reserveer jouw campingplek!

Natuurkampeerterrein Lheederzand

Deze prachtige natuurcamping van Staatsbosbeheer ligt midden in het Nationaal Park Dwingelderveld. Met volop schaduwrijke hoekjes en zonnige plekken op een heuveltje. Op heldere avonden een hemel vol sterren. Afstand tot het Taribush Kuna ongeveer 3 kilometer, half uur lopen of een kwartier fietsen over een fietspad door het dennenbos. Let op: geen elektriciteit maar wel warme douches! Boek jouw verblijf op Lheederzand. Klik hier om te reserveren. 

Camping De Meistershof

Camping Meistershof in Drenthe staat garant voor een fantastische vakantie. De Meistershof beschikt over comfortabele en rustig gelegen kampeerplaatsen. Ook de diverse camperplaatsen zijn meer dan uitstekend en kijken uit over het prachtige aangelegen Nationaal Park. Goed om te weten, de camping is gelegen op loopafstand van het festivalterrein! Klik hier om te reserveren.

Camping Zwaluwlust

Aan de rand van het nationaal park “Dwingelderveld” ligt camping Zwaluwlust. De camping ligt direct naast de boerderij en is voorzien van  ruime plaatsen met veel groen. De plaatsen zijn geschikt voor zowel caravans, campers en tenten. De camping ligt op een veld naast een werkende boerderij. Grote kans dat je in de ochtend een kop koffie drinkt met boer Jan de Groote en dat je in de avond op het Festival terrein dezelfde boer Jan ziet dansen bij podium Super Nova! Reserveren kan hier.

Andere Campings in de omgeving

  • Camping de Torentjeshoek, ook gelegen in de bossen van Dwingeloo. Ongeveer 5 kilometer fietsen naar het festivalterrein.
  • Camping de Olde Bargen in Lhee, prachtige camping in Nationaal Park het Dwingelderveld! Op 4 kilometer fietsen van Kuna Festival.
  • Naturistencamping Dwingelderhof, op 5 km afstand van het festival terrein. Prachtig gelegen.
  • Camping Boszicht op ca 2,5 km, de goedkoopste van de campings, niet verweven in de natuur zoals de andere campings. wel de mooiste wandeltocht volledig door de natuur naar de camping toe
  • Camping Smalbroek – Kleine mini camping 4 km van het festivalterrein af.
  • Camping Vorrelveen – Deze charmante kindvriendelijke camping ligt op zo’n 5 a 6 km fietsafstand van het festivalterrein. Er zijn nog campingplaatsen beschikbaar.

Bungalowpark – camping

  • Vakantiepark Zonnetij, bij Lhee ligt op ca 5 kilometer van het Kuna terrein. Geheel door de bossen kun je naar het Kuna Festival lopen of fietsen!
  • Je kan ook kiezen voor een bungalow, er zijn vele bungalowparken in Drenthe, check bv hotel aanbiedingen

Hotels en Bed en Breakfasts

Fietsen huren

Fietsen kunnen gehuurd worden bij fietsverhuur Reiber in Dwingeloo, de route naar alle campings is prachtig en zeker de moeite waard!