Inschrijven om kunst te exposeren en creëren

Kunst in de natuur

Kunst is een belangrijk thema voor het Taribush Kuna Festival. Niet voor niets staat Kuna voor kunst en natuur. Voor de festival editie van 2020 zoeken we ook weer kunstenaars die een bijdrage willen leveren. We zoeken vooral kunstenaars die hun werk exposeren en/of creëren interactie met gasten wordt op prijs gesteld.

Algemene deelnemers voorwaarden voor kunstenaars die willen exposeren en/of creëren op het festival.

Taribush Kuna

Taribush Kuna is een plek waar mensen met passie samenkomen. Iedereen die deelneemt vindt het leuk om op artistiek, creatief, educatief of spiritueel vlak iets met een ander te delen.

De ligging in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld levert een enorme bijdrage aan de leuke sfeer.

Enthousiaste mensen

Het Taribush Kuna festival is mogelijk door de vrijwillige inzet van veel enthousiaste mensen. De totale organisatie en alle deelnemers doen dit omdat ze het gaaf vinden om met elkaar een geweldig feest neer te zetten. Vier dagen genieten, ontdekken, spelen en beleven. Deelnemers van het Taribush Kuna festival zijn mensen die hun passie graag willen overbrengen en delen.

 Wat krijg je als deelnemer?

 • Vier dagen toegang tot het festival.
 • Maximaal 100 euro onkostenvergoeding (incl reiskosten)
 • Gratis eten en drinken tijdens de dagen dat je actief bent.
 • Gratis overnachten op de camping in je eigen tentje, camper of caravan.
 • 3 drinkbonnen per persoon per dag voor alcoholische versnaperingen.

Aanvullende voorwaarden kunst

Aanmelden

Jaarlijks streven we ernaar dat de helft van de kunstenaars ‘nieuw’ is ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bos en de weide vormen een prachtig podium voor aanstormend talent! En natuurlijk zijn we blij dat ‘oude bekenden’ steeds blijven terugkeren.

We zijn vooral op zoek naar ruimtelijke installaties, ‘vreemde’ objecten, Land Art en interactieve kunst met bezoekers. Heb je wat kleiner werk, dan vinden we het leuk dat je op het terrein een eigen wereld creëert waar bezoekers langs of doorheen kunnen lopen.

Kort samengevat voldoet je kunst bij voorkeur aan één of meerdere van de onderstaande punten.

 • Installatie;
 • Interactie met bezoekers;
 • Bij voorkeur is de kunstenaar ook aan het werk gedurende het festival;
 • Groots, de locatie van het festival is ‘oneindig’ dus je kan een groot oppervlak gebruiken;
 • We zoeken kunst voor de open ruimte (weide) maar ook kunst voor in het bos;
 • Experimenteel, alle vormen van kunst zijn in principe welkom.

Kunst met een grote K

Onze Weide is groot. Er is meer dan genoeg ruimte voor heel grote Kunst. Heb jij een idee voor een opvallende, beeldbepalende installatie? Durf jij het aan om met jouw Land Art te concurreren met onze hoofdact, de natuur?

Heb je een installatie waarbij materiaalkosten hoger zijn dan de 100 euro die we vergoeden, laat ons dit dan weten. Voor speciale installaties is financiële ruimte.

Geef je ook een workshop?

Wil je met een kunstwerk exposeren, maar ook graag een workshop geven? Dat kan. Je zult dan wel 2 keer het aanmeldformulier moeten invullen. Eén bij kunst en één bij workshops. Geef daarbij wel graag aan dat je je ook hebt aangemeld bij de andere discipline. Je kan in zo’n geval ook eerst even een mail sturen.

Contact

Wanneer je vragen hebt kun je die stellen aan Ineke Jansma. Ze is per mail te bereiken via kunst@tari.nl

Ben je nog enthousiast?

Mooi

…… dan denken we dat je een leuke tijd zult hebben op Taribush Kuna. Je kan je aanmelden middels de aanmeldknop hieronder.

Aanmelden maar …

We proberen in mei de programmering rond te hebben. Hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat we een plekje hebben. Heb je vragen, dan mag je ons altijd even een berichtje sturen.

Minimaal eens per paar maand bekijken we de nieuwe binnengekomen aanmeldingen, wordt daarom niet ongeduldig als het even duurt voor je reactie krijgt. Maar binnen een maand krijg je sowieso een berichtje.

Klik hier om je aan te melden

Terug naar de artiestenpagina