Kunstexpeditie
Kado voor de Natuur

Kunstroute in de natuur met werken van 10 kunstenaars

Kado voor de Natuur is een kunstexpeditie in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. De kunstroute is twee kilometer lang en bestaat uit tien kunstwerken. De route gaat langs natuurweiden, heide en door bossen. De expeditie start vanaf Taribush Kamp de Marke en is publiek toegankelijk van 24 juli t/m 7 september 2019.

Informatie over de kunstroute

Het thema ‘Kado voor de natuur’

De Natuur geeft en de mens neemt, zal de mens ooit terug geven wat het heeft genomen? Tien kunstenaars hebben hun best gedaan door een kado voor de natuur te maken.

Waar?

De beeldend kunst expeditie is rondom Taribush Kamp de Marke in Nationaal Park Dwingelderveld. De kunstroute start op het vertrekplein naast de fietsen parkeerplaats. Hier ligt tevens de nodige info dat bezoekers mee kunnen nemen. Kamp de Marke is tevens een Rustpunt, wat inhoud dat je er een bakje senseo of een kopje thee kunt zetten. Ook is er een toilet aanwezig.

Wanneer

De expeditie wordt geopend tijdens het Taribush Kuna Festival dat plaatsvindt van 18 t/m 21 juli. Vanaf woensdag 24 juli t/m zondag 7 september zijn de objecten door iedereen te aanschouwen.

Waarom een kunst expeditie?

Taribush Kuna is een evenement in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. Doel van het festival is om mensen te laten genieten van kunst, theater, muziek en workshops in de buitenlucht. Het is een laagdrempelig festival waarbij de participerende artiesten worden aangemoedigd om nieuwe dingen uit te proberen. Als festival willen we graag mensen aanzetten tot nadenken, met name ook in de relatie tussen mens en natuur. Kunst levert daaraan een belangrijke bijdrage. Het festival duurt vier dagen en omdat kunst ook prima tot zijn recht komt buiten het festival om hebben we besloten de expeditie de hele zomer te laten staan!

Wat kost het?

Tijdens de opening rondom het Taribush Kuna festival kunnen uitsluitend bezoekers van het festival de kunstexpeditie bekijken maar buiten het festival om is de expeditie route gratis te aanschouwen. Het project is gesponsord door Provincie Drenthe, gemeente Westerveld en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bereikbaarheid & het Nationaal Park

Wij willen bezoekers stimuleren een bezoek aan Kado voor de natuur te combineren met een bezoek aan Nationaal Park Dwingelderveld. Kom vooral op de fiets. Trek er gedurende een hele dag op uit. Start je avontuur in Ruinen of Dwingeloo en fiets door het Dwingelderveld. De volgende zaken zijn onder andere een bezoekje waard als je een dagje in het Dwingelderveld te gast bent:

Slecht ter been?

De expeditie is midden in een weide en in het bos, de route gaat over smalle paadjes. Helaas is het voor rolstoelers dan ook niet eenvoudig om bij alle kunstwerken te komen.

De Kunstenaars