Wat je wilt weten over Kuna

Taribush Kuna Festival beleeft dit jaar haar laatste editie!

Hopelijk maak je het goed! We hebben besloten dat we nog één knallende laatste editie willen organiseren en wel van donderdag 22 t/m zondag 25 juli 2021. Natuurlijk gaan we alles doen wat mogelijk is, maar wel binnen de geldende coronamaatregelen. Save the date!

Taribush Kuna

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival midden in de beschermde natuur van Nationaal Park het Dwingelderveld. Je vindt er muziek, theater, kunst, workshops, activiteiten, film, lekker eten & drinken voor jong en oud. In 2021 wordt het festival voor de 12e en tevens laatste keer gehouden, dit keer van donderdag 22 t/m zondag 25 juli!

Omdat het zo leuk is!

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Taribush Festivals, een stichting die ook het Lente Wandelfestival organiseert en van 2014 t/m 2017 de Nacht van Taribush. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers: iedereen werkt eraan mee omdat het zo ontzettend leuk is om te doen! De stichting heeft geen winstoogmerk en alle artiesten en deelnemers werken geheel belangeloos mee tegen alleen een onkostenvergoeding.

Samenwerking Staatsbosbeheer

Een belangrijk speerpunt voor het festival is de natuur. Niet voor niets al jaren onze ‘hoofdact’. Daarom proberen we alles wat we ondernemen op dit prachtige Dwingelderveld met aandacht en respect te doen. Een festival in een Nationaal Park organiseren is geen vanzelfsprekendheid. Twee dagen na het festival kun je zo goed als geen sporen meer van de duizenden bezoekers ontdekken! Doordat Taribush Kamp de Marke, het thuishonk van het bedrijf Taribush Uitjes, in het Nationaal Park ligt is het festival ontstaan. Kamp de Marke ligt aan de noordkant van Nationaal Park Dwingelderveld en de noordelijke helft van het gebied is van Staatsbosbeheer. Stichting Taribush Festivals heeft hierdoor een partnerschap met Staatsbosbeheer. Zij stellen een groot deel van hun terrein ter beschikking aan het festival. Ook leveren zij een actieve bijdrage aan het festival. De meesten die het Taribush Kuna Festival bezoeken hebben wel eens het blote voetenpad gelopen. Of rondgescharreld in de boswachterstent van Staatsbosbeheer op het festivalterrein.

Wil je meer weten over Taribush Kuna, de stichting of de organisatie? Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Data en tijden

Taribush Kuna 2021 wordt gehouden van donderdag 22 t/m zondag 25 juli. Zet deze datum alvast in je Facebook-agenda!

donderdag 22 juli:   15:00 – 00:00 uur
vrijdag 23 juli:           12:00 – 00:00 uur
zaterdag 24 juli:       12:00 – 00:00 uur
zondag 25 juli:          12:00 – 20:00 uur