Veelgestelde vragen

Kan ik met pin betalen op het festivalterrein?

Ja! Je kunt uitsluitend met je pinpas betalen. Bij de kassa en bij de muntenbalie is een pinautomaat.

Kan ik met contant geld betalen op het festivalterrein?

Nee, je kunt op het terrein nergens met contant geld betalen. Overal wordt met munten gewerkt. Deze munten kun je kopen bij de muntenbalie, daar kun je met je pinpas betalen.

Ik heb nog muntjes van vorig jaar, zijn deze geldig?

Ja! De oranje muntjes zijn ook dit jaar weer te gebruiken. Munten die je over hebt kun je inruilen bij de munten- en infobalie.

Kan ik bij jullie parkeren?

We hebben een parkeerplaats speciaal voor het festival. Daar kun je je auto neerzetten. Deze service is gratis.

Zijn er papieren programmaboekjes verkrijgbaar?

Vanaf dit jaar krijg je van ons géén programmaboekje of blokkenschema meer bij de kassa. Waarom? Omdat er traditioneel nog flink wat wijzigt op de dag zelf. Tip? Maak thuis alvast een persoonlijk programmalijstje. Handig, want zo heb je op het festival tijd om vooral lekker rond te neuzen en op ontdekkingsreis te gaan.

Ik ben slecht ter been, is er een invalidenparkeerplaats?

Als je de borden ‘Melden artiesten en vrijwilligers’ volgt, kom je bij de accreditatie. Daar helpen ze je graag met het vinden van een parkeerplek dichter bij het festivalterrein. Let op: mensen die slecht ter been zijn en echt niet kunnen lopen mogen worden afgezet aan de Lheebroekerzandweg. Auto moet vervolgens geparkeerd worden op P1.

Kan ik met een rolstoel het terrein op?

Er zijn avontuurlijk ingestelde mensen geweest die met een rolstoel het terrein op zijn gegaan. Het kan dus wel. Bedenk wel dat het een natuurgebied is, zonder verharde paden dus. Ook de weg ernaartoe is een onverhard bospad.

Mag mijn hond ook mee?

Natuurlijk mag je hond mee, mits die aangelijnd is. Je hond uitlaten op het terrein vinden we niet zo prettig. Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren. Als je de boel daarna opruimt, houden we iedereen blij.

Is er bereik met mobiele telefoon op het terrein?

Nauwelijks… Het maakt niet veel uit welke provider je hebt, het bereik is slecht. Daar staat dan weer wel tegenover dat je midden in de prachtige natuur vertoeft!

Kan ik mijn waterfles vullen?

Jazeker! Achter het toiletgebouw is een grote wasbak met kranen waar je een fles kunt vullen. En als je die leuke bardame/heer een knipoogje geeft, wil hij/zij het vast voor je doen!

Kan ik mijn ticket scannen op mobiel?

Ja! Je kunt je ticket vanaf mobiel laten scannen. Zorg er wel voor dat je scherm op maximale helderheid staat.

Hoe check ik het programma zonder programmaboekje?

Tijdens het festival zijn er geen papieren programma boekjes meer. Het actuele programma is dan beschikbaar via een open Wifi netwerk dat op een groot gedeelte van het terrein beschikbaar is. Met je telefoon of tablet kun je dan naar de intranet site “Kuna.nu” browsen voor het volledige programma in een handig overzicht. Let wel: overig internet verkeer is afgesloten.

Is er een plek waar ik een luier kan verschonen?

Natuurlijk, plek zat in de natuur! (Er is dus geen aparte ruimte ingericht.)

Is er een festivalcamping?

De meeste bezoekers overnachten op een camping in de buurt. We hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet op deze pagina.

Kan ik sigaretten kopen op het terrein?

Nee, dat kan niet. De afstand tot de supermarkt in Dwingeloo is 7 km, naar Beilen is het ongeveer 9 km. Wees je er van bewust dat je in het Nationaal Park vertoeft. Het spreekt dus vanzelf dat het niet is toegestaan om je peuken in de natuur te gooien.

Hoeveel moet ik betalen als ik later kom?

Ongeacht het tijdstip waarop je komt moet je gewoon de volle prijs voor die dag betalen. Wij vinden het vooral leuk als je er op tijd bent.

Mag ik mijn drone meenemen?

Ben je serieus van plan je drone mee te nemen? Neem dan vooraf even contact op met Harrie op festival@tari.nl, dan maken we een speciale afspraak met je. Het is niet de bedoeling dat de lucht volhangt met drones, dus wie het eerst komt…

Ik kan ... niet eten, hebben jullie wel wat lekkers voor mij?

Jazeker! De meeste eettentjes hebben een glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en/of veganistisch aanbod. Soms moet je er wel even om vragen.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat, waar kan ik jullie bereiken?

Je kunt het best even kijken op de pagina Organisatie. Daar vind je ons en onze contactgegevens. Houd er wel rekening mee dat we allemaal vrijwilligers zijn. Het kan soms dus even duren voor je antwoord krijgt!