Buurtinformatie

Als inwoner van Lheebroek, balanghebbende of als buurtbewoner van Taribush Kamp de Marke informeren we je graag over het Taribush Kuna Festival en wat dat voor jullie voor gevolgen heeft.

Afsluiten paden en wegen in het bos rondom

  • Vanaf woensdag 25 juli t/m zondag 29 juli zullen een aantal paden in het bos  (zie rode kruizen op de kaart) worden afgesloten.
  • De oranje route door het bos van familie klaassen wordt een klein beetje omgelegd, maar die kan nog wel gelopen worden, geef dit zonodig aan mocht je langs een controle lopen.
  • We zetten vooraan de Lheebroekerzandweg de weg met een touw af, uitsluitend deelnemers aan het festival zullen de Lheebroekerzandweg in rijden. Mocht je de Lheebroekerzandweg om wat voor reden moeten gebruiken, voel je vrij hier gewoon langs te rijden.

Parkeerverbod en Eenrichtingsweg

Om de auto overlast voor de bewoners in Lheebroek te verminderen en om het festivalterrein goed bereikbaar te houden voor eventuele hulpdiensten is er tijdens het festivals deels een parkeerverbod ingesteld en wordt een weg eenrichtingsverkeer. De beperkingen zijn de volgende:

Parkeerverbod mussels en langs bosrand

Er komt een parkeerverbod langs de zijkanten van de weg, vanaf 500 meter de mussels in vanaf de Meistershof, tot een stuk voorbij de Lheebroekerzandweg (toerit naar Taribush).

Schietveld wordt eenrichtingsweg

De weg “Schietveld” wordt een eenrichtingsweg (vanaf beide huizen die er aan schietveld staan) Je kunt schietveld alleen bereiden vanaf de kruizing Schietveld/Lheebroek, richting de Spierigerweg.

Telefonische bereikbaarheid

Gedurende het festival zijn we 24 uur per dag bereikbaar op het volgende nummer: 050 – 2 11 22 33

Dat nummer gaat over op het festivalkantoor, en mocht daar niet worden opgenomen dan wordt die doorgeschakeld naar Harrie, Marthijn en/of Mark (de bestuursleden van Stichting Taribush Festival). Neemt er niemand op spreek dan vooral in.

Onze planning voor op- en afbouw

Zaterdag 14 juli Opzetten van het magazijn, een tent die tegen de bosrand wordt aangezet op het weiland langs de Lheebroekerzandweg. Hier kunnen vanaf dan al materialen verzamelen.
Vr – za 20  – 21 juli We zetten de contouren uit voor het magazijn en containers worden als het goed is geleverd. Ook worden mogelijk al 2 tenten op de weide opgebouwd.
Maandag 23 juli Er zal veel groot materiaal worden bezorgd op de Marke, zoals barren, bierbanken voor het terras, partytenten etcetera.
Dinsdag 24 juli Er zal voornamelijk op het festivalterrein worden gewerkt om de boel op orde te krijgen. Ook zal er veel aankleding etcetera worden geregeld.
Woensdag 25 juli Het hele terrein zal worden geprepareerd. Ook komen er al een aantal eettentjes, kunstenaars etc.
Het pad door het bos zal worden afgesloten.
Donderdag 26 juli Mensen die workshops geven zullen hun spullen nog opbouwen. Ook zullen er nog een aantal eettentjes komen.

Om 15:00 is de opening. Voel je vrij om al te genieten van het festival

Donderdag 26 t/m zondag 29 juli Het festival vindt plaats.
Zondag vanaf 18:00 Het boermarke bos wordt al opgeruimd, paden worden weer open gemaakt.
Maandag 30 juli Alle materialen worden weer weg gebracht. We streven er naar om het Kamp aan het einde van de dag helemaal te hebben opgeruimd. Bij regen kan het zijn dat een paar tenten blijven staan zodat ze droog kunnen worden ingepakt. Als we het niet af hebben gaan we dinsdag verder
Woensdag 1 augustus Taribush Uitjes ontvangt weer een groep in de groepsaccommodatie, alles moet dus klaar zijn.

Geluidsmaatregelen

We doen weer ons best om het geluidsniveau zo te houden als we vorig jaar hadden. Dat betekent ook dat de muziek vanaf 22:00 weer minder luid is (semi akoestisch). De geluidsmensen zijn ook weer goed geïnformeerd.

Brandmaatregelen

De overheid en ook wij laten ons altijd adviseren door de website https://www.natuurbrandrisico.nl/ Als het zo code 2 is betekent dat een verbod op open vuur. Zoals het er nu op lijkt zal dat komend kuna voor het eerst het geval zijn. Wij hebben binnen de organisatie waar dit overal invloed op heeft. En zullen maatregelen nemen.

  • Geen open vuur (dus ook geen broodje bakken)
  • Eettentjes mogen niet op houtskool koken.
  • Bezoekers heel goed attenderen op roken dat dat alleen gebeurd op plekken waar een asbak is.
  • We zorgen voor wat extra brandblussers en dat de complete organisatie weet waar die zijn.

We zullen hier ook scherp op toezien. En gaan ermee vanuit dat het festival op dat gebied geen grote risico’s met zich meebrengt wat betreft het uitbreken van brand.

Kom je ook?

Lijkt het je leuk om langs te komen op het festival?  Dan heten we je van harte welkom. Alle buurtgenoten die binnen de grens van deze kaart wonen krijgen een vrijkaartje in de bus, we gaan ervanuit dat je deze alleen gebruikt voor jouw huishouden.

In de middag zijn er vooral veel workshops, maar ook theatervoorstellingen, bandjes en singersongwriters. De avonden staan meer in het teken van live muziek en gezelligheid. De entree voor kinderen t/m 15 is gratis.

Neus lekker rond op onze website voor meer informatie.

Tot slot

We hopen wederom op een leuk en plezierig festival waarbij de deelnemers en festivalbezoekers een mooie tijd zullen beleven. Ook hopen we dat jij als buurtgenoot ook plezier aan het festival zult beleven en er er in ieder geval geen overlast van ondervindt.

Indien je tips voor ons hebt waar we de volgende editie rekening mee kunnen houden dan stellen we dat op prijs, je kunt dit mailen aan festival@tari.nl

Een prettige zomer toegewenst.

Groetjes Harrie en Marthijn, namens de complete organisatie van het festival!
Stichting Taribush Festivals